31 augustus 2016
Fear is not real. It is a product of thoughts you create.
Do not misunderstand me. Danger is very real.
But fear is a choice.

Will Smith
 
Om stress bij de basis aan te pakken is moed nodig. Als we kijken naar de belangrijkste redenen waarom we in de situatie zijn waar we in zijn, blijkt angst op de eerste plaatst te staan.
Zowel werkelijke angst als ingebeelde angst verhogen de niveaus van de stress hormonen in ons lichaam.
Als je op een rijtje zet waar je wel niet overal bang voor bent blijkt overigens het grootste deel te bestaan uit denkbeeldige angst.
Vooral gezichtsverlies of althans de angst daarvoor bezorgt ons veel stress en verhindert een open houding die recht doet aan de spanning die we van binnen ervaren. Tot op het laatste moment ontkennen we de signalen en pas als ze ons totaal overweldigen klappen we geheel in elkaar en is alle energie om wat dan maar ook te doen uit ons hele systeem verdwenen.
Goede tweede op het lijstje van redenen voor de stress in ons bestaan is het ontbreken van passie. Als je in staat bent om met echte bezieling te leven, dan zorgt deze innerlijke drijfveer ervoor dat stress klachten geen grip op je krijgen.
Je leven is te kort om je uitsluitend te laten leiden door de eisen en wensen van je omgeving, echter voelen we ons opgesloten in het keurslijf van verplichtingen die we in de loop van tijd in ons leven hebben gecreëerd.
Niet in de laatste plaats is dat vaak het werk wat we doen.
Aan jou de keus.
Ben je eerlijk tegen jezelf en durf je je eigenlijke passie te volgen of blijf je in het keurslijf totdat je lijf aangeeft het niet meer vol te houden en maak je pas dan de overstap met alle negatieve lijfelijke gevolgen van dien?
Iedere keuze is beter dan geen keuze, omdat het grootste belang is dat je bewustzijn ontwikkeld op de chronische stress die je stap voor stap aan het opbouwen bent.  



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor