13 september 2016
Waar je begint met in je portemonnee te kijken,
daar stop je met in je hart te kijken.

Rasa de Zanger  
 
Na een aantal dagen gekeken te hebben naar assertief gedrag en de wijze waarop je dit je eigen kan maken, vandaag wat meer aandacht voor jezelf zijn.
De mode kreet daarvoor is je authentieke zelf zijn. Vanuit de transactionele analyse in de jaren 70 was er al veel aandacht voor de moeilijkheden die je ondervindt bij het bepalen van je eigen levensscript.
In hoeverre is dat echt van jezelf? In hoeverre is het een reactie op je omstandigheden? Het is een beetje zoals de discussie binnen de psychologie over de invloed van erfelijke factoren contra je opvoeding. Wetenschappers hebben hier grote problemen mee omdat het niet statistisch aan te tonen is.
Zelf kunnen wij veel leren van stil staan bij de keuzes die we gedurende de hele dag maken. Van onbetekenende keuzes over wat en hoe laat je gaat eten tot super keuzes over trouwen en andere belangrijke keuzes, lees keuzes met grote gevolgen.
Kritisch kijken naar het gevoel wat op het moment van de keuze als eerste opkomt kan je leren of het een authentieke keuze was of één die op andere motieven was gebaseerd.
Oefen maar eens en je zult al heel snel ervaren dat je hart direct weet hoe authentiek je bent. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor