11 oktober 2016
Het geheim van vooruitkomen in het leven,
is beginnen te lopen.

Mark Twain  
 
Gisteren hebben we gezien dat Voice Dialgue onze persoonlijkheid niet als geheel ziet, maar als meerdere afzonderlijke delen.
Één van die delen de "Duwer" speelt een grote rol bij het ons "opduwen" in onze acties. Vaak werkt deze samen met delen als de criticus en de perfectionist. Samen vormen ze vaak een zo sterk verbond dat wij ze niet meer herkennen. Het lijkt of die delen het geheel zijn van wie we zijn.
Maar vooral als het fout loopt kan het handig zijn te begrijpen dat niet alles in ons fout loopt, maar dat het slechts een aantal delen zijn die de weg kwijt zijn.
Door meer helderheid en begrip op die delen te ontwikkelen zijn we in staat ze beter te beheersen en ook de voordelen van de tegengestelde energieën te ervaren.
Voor mensen die altijd maar denken dat ze druk nodig hebben om echt te presteren, is zonder druk presteren een enorme eye-opener.
Routine klussen zijn uitstekend geschikt voor presteren onder druk, maar daar waar het aankomt op creativiteit, vernieuwing of nieuwe paden bewandelen werkt de druk vaak contraproductief. Hier is het juist nodig andere delen meer op de voorgrond te zetten. In de boekenlijst op deze site vind je meer informatie over Voice Dialogue.
Wijk eens af van je prominente eigenschappen en ontdek eens hoe de tegenovergestelde wereld eruit ziet. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor