22 oktober 2016
Ik werd opnieuw geboren
toen mijn ziel en mijn lichaam
elkaar lief kregen
en een huwelijk aangingen.

Kahlil Gibran  
 
Vandaag aandacht voor een bijzondere keuze. Wil je je huidige wijze van leven voortzetten of zou je herboren willen worden?
Deze keuze lijkt vrijwel niet te maken te zijn zonder door een diep dal te gaan waarin iedere keuze beter lijkt dan doorgaan op de ingeslagen weg. Om tweemaal te worden geboren is het nodig dat je bewust aandacht schenkt aan je gevoelens van onvrede over een half geleefd leven.
Je raakt van de rechte weg, maakt fouten, lijdt verliezen en gaat de confrontatie aan met datgene in jezelf dat moet veranderen om een oprechter en stralender leven te leiden.
Voor het nemen van deze stap moet een grote angst worden overwonnen en de kwetsbaarheid onder ogen worden gezien. Voor velen is dit reden tot oneindig uitstel, totdat het noodlot een doorbraak forceert.
Sommigen zien de echte honger onder ogen en nemen afscheid van de drank, drugs, eten en wat voor verslaving ook. Ze raken verslaafd aan de wil authentiek te leven en verruilen de betrekkelijke veiligheid van het bekende voor de kracht van het onbekende.
Sluimert de keuze tussen je blijven verstoppen en je kwetsbaar en open opstellen ook bij jou? 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor