25 oktober 2016
The desire that is born out of the contrast.
That desire. That wanting. 
That's what summons the Life Force. 

Abraham    
Vandaag een stuk over potentie en capaciteit en dan met name over het verschil tussen deze beide. Er is namelijk een groot verschil tussen deze beide.
Als we het hebben over iemand met potentie hebben we het over zijn mogelijk toekomstige capaciteiten.
Terwijl daar waar je op dit moment over beschikt je huidige capaciteiten zijn.
Het is dan ook van belang om je huidige activiteiten in overeenstemming te brengen met je capaciteiten.
Voor het formuleren van je haalbare doelen is het goed beeld te hebben over je potentie. Meestal is dit iets wat beter en helderder kan worden waargenomen door een derde. Luister goed naar wat ze vertellen, maar vorm je eigen mening. Te snel ervan uitgaan dat je je potenties al geheel kunt waarmaken kan grote teleurstelling opleveren.
Te lang wachten je potentie na te streven leidt tot een verminderde ontplooiing. Timing hierin is dus essentieel. Het geheim van de juiste timing is gelegen in het onmiddellijk starten al je capaciteiten ten volle te gebruiken, mocht je dit nog niet doen. En je capaciteiten breiden zich automatisch uit door het vaker te doen, te trainen.
Het uitbreiden van deze capaciteiten gaat uiteindelijk zover dat je je gehele potentie kunt vervullen en misschien nog wel meer. Gebruik je capaciteiten intensief en je potentie kan zich automatisch ontplooien.
Start nu.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor