26 oktober 2016
Uiteindelijk gaat het erom jezelf te zijn,
daar heeft de ander het meeste aan.

Philip Freriks    
Veranderen speelt in ons leven een continue rol. We veranderen dan ook dagelijks wel iets, ook al proberen we alles exact gelijk te houden. Maar deze geleidelijke veranderingen zijn niet het onderwerp van vandaag.
Als je tot de conclusie komt in je leven dat er iets aanmerkelijks moet veranderen is het handig te weten waar je het naartoe wil veranderen. Je zou dit je verandermissie kunnen noemen.
Hoe kun je een dergelijke missie formuleren? Hiervoor zijn een paar handige richtlijnen.
Heb je een helder einddoel? Als je weet waar je naar toe wilt veranderen, probeer dan de weg erna toe met piket paaltjes te markeren. Of te wel splits het doel in hapklare, concrete en te controleren subdoelen.
Wie is je rolmodel? Wie bewonder je en vooral welke eigenschappen zou jij ook willen hebben. Hier geldt dat je veel kunt hebben aan het kernkwaliteiten principe. Binnenkort meer hierover op de site.
Waar wil je in ieder geval niet op lijken? Eigenlijk het tegenovergestelde van de vorige optie. Ook hierbij kunnen de kernkwaliteiten je weer een stap verder helpen.
Weet je het echt niet? Het smeulende gevoel iets te moeten veranderen, maar echt niet weten wat is misschien wel de moeilijkste situatie.
Het is dan zaak het proces centraal te zetten en niet de uitkomst. Je doel is namelijk van het zeurende gevoel af te komen en dus wordt veranderen een onderdeel van je leven.
Dit is je transformatie missie.
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor