5 november 2016
Als je zwakheden hebt,
betekent het niet dat je zwak bent,
maar dat je compleet bent.

Deepak Chopra  
 
Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar af en toe heb ik voor mezelf weer een nieuwe uitdaging nodig. Heel geregeld zoek ik het in de sport en dat leidt dan tot deelname aan grote evenementen als een hele triathlon of een marathon.
Voor mij is daarbij van belang dat het een uitdagend doel is, dat zo ver in de toekomst ligt, dat je gedurende lange tijd al je sportieve activiteiten kan ophangen aan dat doel.
Zonder een dergelijk doel is het te gemakkelijk om te zeggen: Nee ik was het wel van plan, maar nu heb ik even geen zin. Het mooie is dat indien je wel gaat je daar een enorm voldaan gevoel aan overhoudt. (En soms behoorlijke spierpijn of zadelpijn, maar dat terzijde;-))
Ook ervaar je het belang van een geleidelijke opbouw en een goede verdeling van je inspanningen over de gehele week. Je begint de rustdag te waarderen en steeds meer te genieten van de uitgevoerde trainingen. Het geeft een verslavend effect.
Als ik deze sportieve wijze van indelen ook loslaat op de andere activiteiten, merk ik dat er ook daar opeens veel meer uit mijn handen komt. Je gaat het als vanzelf planmatig benaderen en je beseft dat plezier voorop staat en dat het niet allemaal in één keer af hoeft te zijn. Ook het belang van rust wordt duidelijk en genieten van het resultaat met de nodige trots staat voorop! 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor