9 december 2016
Een succesvol leven is niets anders dan
een leven waarin je durft waarvan je droomt.

René Diekstra  
 
De komende dagen aandacht voor hypnose. Hypnose heeft voor veel mensen een negatieve klank en er bestaan veel vooroordelen over. Voorbij die vooroordelen kan hypnose je welzijn aanzienlijk verbeteren.
Wikipedia geeft de volgende omschrijving voor hypnose: Hypnose (afkomstig van het Oud-Griekse (hypnos): slaap) is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Door simpel de bewuste geest opzij te duwen geeft hypnose ingang tot het onderbewuste, waar het eenvoudig mogelijk is krachtige en positieve veranderingen te initiëren.
In de beschrijving op Wikipedia is veel aandacht voor zelfhypnose. Iedere vorm van hypnose begint toch eigenlijk in de eerste plaats steeds bij de gehypnotiseerde zelf, maar aangezien suggesties van anderen dit kunnen teweegbrengen laat men zich dan eigenlijk begeleiden in de zelfhypnose.
Zonder aandacht te schenken aan een vreemde suggestie zal geen hypnose intreden zonder zelfhypnose (ook autosuggestie genoemd).
Morgen meer informatie over de geheimen van moderne hypnose. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor