11 januari 2017
The natural healing force in each one of us
is the greatest force in getting well.

Hippocrates
 
Wat te doen als je onverhoopt toch in een depressie lijkt te geraken. Je voelt jezelf volkomen alleen en wanhopig. Maar het feit dat enkel in Nederland al 1 miljoen mensen hier geregeld mee kampt, maakt wel duidelijk dat er van alleen geen sprake kan zijn.
Een depressie is een ziekte van vervreemding, het sleept je naar beneden, steelt je vreugde, berooft je van energie en enthousiasme en distantieert je van anderen.
Vijf tips om een depressie te verslaan.
De belangrijkste is om te gaan bewegen, het is misschien ook wel de meest onderschatte. Bewegen is wel het laatste wat je wilt doen, maar alles helpt; dwing jezelf dus om te gaan lopen, rennen, springen, fietsen, zwemmen enzovoorts. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar beweegt.
Probeer vervolgens lief te zijn voor jezelf. Ook al is in je ogen niemand lief voor jou, dan wil dat nog niet zeggen dat je niet lief voor jezelf mag zijn. Zie dit lief zijn wel als een beloning en er moet dus ook wel iets tegenover staan. Probeer jezelf niet voor de gek te houden, maar maak het echt.
Morgen de resterende tips. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor