19 januari 2017
Friendship improves happiness, and abates misery,
by doubling our joys, and dividing our grief.

Joseph Addison
 
Het kiezen van je familie is niet mogelijk, maar wel het kiezen van je vrienden. Daarmee is niet gezegd dat het altijd goed gaat, of dat er sprake is van een onveranderlijke situatie. Zeker als je slechte ervaringen met vriendschappen hebt is het van groot belang niet het vertrouwen te verliezen in vriendschap als zodanig.
Door je af te keren van vriendschap in het algemeen tref je vooral jezelf. Zeker als je kijkt naar wat er allemaal met vriendschappen gebeurd in de series op televisie, begrijp je dat het flexibel en positief benaderen van de relatie vooral jezelf veel kan opleveren.
Echte vriendschappen lijken meer op vooropgezette ontwikkelingen dan op toeval. Probeer eens te achterhalen met je dierbare vrienden wat jullie bij elkaar gebracht heeft. Voor sommigen zal dit verrassende inzichten opleveren en de band voor het leven verzegelen.
Vooral in de interactie met vrienden in onze omgeving liggen de kansen voor ons om als mens te groeien. Daar horen zowel toppen als dalen bij. Mensen zeggen wel dat je met name in zware tijden je echte vrienden pas leert kennen.
Hoe zit dat bij jou? 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor